| Blagovna Znamka | Status |
|---|---|
| Material | Nerjaveče jeklo |
| Uporaba | Segreje do 90°C, temperaturo lahko vzdržuje do 100ur
Za ročno pomivanje |
Uporaba:
Sous Vide kuhalnik ima posebno ročko, s katero ga pričvrstite na rob lonca. Priporočamo uporabo 6 do 15L lonca, saj plastične posode slabše ohranjajo temperaturo vode.
Kuhalnik vključite v napajanje in prižgala se bo lučka Power. Kuhalnik je v stanju pripravljenosti. Pritisnite gumb Power da nastavite način delovanja.
Nastavite temperaturo in čas ter pritisnite gumb Power, da potrdite izbrane nastavitve. Kuhalnik bo pričel z gretjem vode. Če želite spremeniti nastavitve, pritisnite in tri sekunde držite gumb Settings. Nato pa ponovite navodila zgoraj.
Kuhalnik bo vodo segrel na nastavljeno temperaturo in zaslišali boste pisk. Takrat vstavite vrečko s pripravljenimi živili v vodo in pustite, da se kuhajo toliko časa, kot ste nastavili.
Aparat vas bo s piskom opozoril, ko bo proces kuhanja končan. Po pisku odstranite vrečke s hrano. Živila vzemite iz vrečk. Pred serviranjem lahko meso popečete na vroči ponvi, da dobi hrustljavo skorjico.
Kako deluje počasni kuhalnik?
Sous Vide kuhalnik funkcionira kot cirkulator tople oz. vroče vode v loncu. Temperaturo vode vzdržuje na točno določeni stopnji več ur, zato je hrana kuhana enakomerno tako ob robovih kot v sredini. Ni vam treba več skrbeti, da bi bila živila kuhana neenakomerno ali prekomerno. V pečici ali na kuhalni plošči prihaja do večjih nihanj temperature (tudi do 20°C), zato s klasičnim kuhanjem ne morete zagotoviti vedno enakih rezultatov. Tudi če uporabljate iste pripomočke, tehnike in temperature kuhanja je rezultat lahko vsakič drugačen. Ste vedeli, da je med «srednje« in »dobro pečenim« zrezkom le 7°C razlike?
Za vrhunske rezultate in brezskrbno kuhanje priporočamo uporabo kakovostnih vrečk za vakuumiranje. Te so narejene iz primernih materialov in s certifikati zagotavljajo, da kemične spojine med segrevanjem iz vrečke ne prehajajo v živila.
Sous Vide kuhalnik je prava izbira, če radi preizkušate nove tehnike v kuhinji!
Sous vide kuhalnik je odličen pripomoček za vse tiste, ki radi preizkušajo nove tehnike kuhanja in razvajajo svoje goste. Steaki, ki se topijo v ustih, sočna krača in prefinjene ribe niso več skriti adut vrhunskih chefov. Zdaj se lahko z vrhunskimi jedmi razvajate pri vas doma.
Izraz »Sous Vide« [su vi] dobesedno pomeni pod vakuumom v francoščini. Gre za tehniko kuhanja, pri kateri vakuumsko zapakirano živilo kuhamo na natančno določeni temperaturi točno določen čas. Temperatura je precej nižja od vrelišča, zato kuhanje traja več ur. S počasnim kuhanjem zagotovite mehkobo in razvijete nivo okusa, ki ga s tradicionalno peko ne morete doseči.























