Blagovna Znamka | Riess |
---|---|
Material | Železo |
Uporaba | Ni primerno za strojno pomivanje |
Značilnosti:
– Ponev iz železa
– Ročaj iz lesa
– Medeninast obroč za obešanje
– Črna / železna
– Primerna za vse vrste kuhalnikov (plin, elektrika, keramika, indukcija, odprt plamen)
– Za energijsko učinkovito kuhanje
– Toplotno odporna do 450°C – priporočena najvišja delovna temperatura 220°C
– Odporna na reze in praske
– Enostavna za čiščenje
– Reciklabilna
– CO2-nevtralna proizvodnja v Avstriji
Opis:
Zaradi medeninastega obroča na koncu ročaja lahko ponev obesite ali zložite za shranjevanje.
Sčasoma ponev “dela” vse bolje. To je zato, ker porozna struktura ponve vpija maščobo in ustvarja t.i. “patino”, ki ima odlične lastnosti proti sprijemanju in služi kot zaščita pred korozijo. Po uporabi nikoli ne dajte ponve v pomivalni stroj, temveč jo preprosto obrišite s kuhinjsko krpo. Če je prisotna močna zažganina, ponev očistite z vodo, soljo in ščetko, nato jo dobro posušite na topli plošči štedilnika. Leseni ročaj občasno namažite z nekaj olja. Ob pravilni negi, da se prepreči rja, bo železna ponev zvest spremljevalec v vaši kuhinji skozi vse življenje.
Upoštevajte:
Pred prvo uporabo je potrebno z vročo vodo odstraniti voščeno plast, ki služi kot zaščita pred rjo. Nato je treba ponev zapeči (“seasoning”), da razvije patino (naravni premaz, ki omogoča manjšo porabo maščobe ali olja med kuhanjem).
To se stori tako:
– Segrejte dovolj maščobe
– Dodajte rezine krompirja, krompirjeve olupke in veliko soli
– Cvrite približno 15 minut, občasno obračajte krompir, dokler ne postane zelo temen
– Znebite se zažganega krompirja
– Dobro očistite ponev s papirnato brisačo