Kako deluje sous vide kuhalnik in kakšne prednosti ima?

Sous vide kuhalnik omogoča natančno pripravo hrane pri nadzorovani temperaturi in je ključen element priljubljene...

Kakšne so razlike med kozarci za vino in ali res potrebujemo različne?

Sodobna enologija je potrdila, da oblika vinskega kozarca bistveno vpliva na razvoj arom in okusov...

Kako se med seboj razlikujeta škotski viski (Scotch) in bourbon?

Viski spada med najbolj priljubljene žgane pijače na svetu, cenjene zaradi svoje raznolike palete okusov,...

Ali lahko dekantiranje vina izboljša okus?

Dekantiranje vina je postopek, ki se pogosto zdi skrivnosten ali celo nepotreben, vendar ima ključno...

Kaj je chafing posoda in kako se pravilno uporablja?

Chafing posoda je nepogrešljiv pripomoček v svetu kulinarike, predvsem na področju cateringa in gostinstva. Čeprav...

Kozarci za penino in šampanjec – ali njihova oblika vpliva na okus pijače?

Kozarci za penino in šampanjec so več kot le posode za prestižno pijačo – so...

Kaj je hotelski porcelan in kako se razlikuje od navadnega?

Hotelski porcelan je poseben tip namiznega porcelana, zasnovanega posebej za potrebe gostinstva, predvsem hotelov, restavracij...

Najboljši kozarci za špricer za Martinovanje in druge posebne priložnosti

Špricer, ta osvežujoča mešanica vina in mineralne vode, je pijača, ki jo Slovenci obožujemo, še...

Kozarci za pivo in kako njihova oblika vpliva na okus piva

Kozarci za pivo so bistven del pivske kulture in močno vplivajo na okus, aromo in...

Vodič za izbiro prave gastronorm GN posode in nasveti za vzdrževanje

Gastronorm GN posode so ključen element v kuhinjah restavracij, hotelov in drugih gostinskih obratov. Uporabljajo...